Az én hitem

4.oldal

A teremtő, ki lehetővé tette számunkra is az életet, majd, mint egy jó szülő hagyta, hogy önállóan boldoguljunk, nem a mi azóta kitalált és tökéletesen pontosított időszámításunk szerint sugallta, diktálta a leírandó valós teremtéstörténetet a próféták tollába, hanem más időmérték szerint, csak mi nem tudunk kellőképpen elvonatkoztatni a saját időnktől és sokszor belekapaszkodunk a szó szerinti, az emberi idő szerinti jelentésbe!
Példa! Mózes könyve: 1.nap: „Kezdetben teremtette Isten az eget és a földet”
Ezt nem szó szerint egy napnak kell helyesen érteni!
Emlékszel a hangyára? Aki kisebb méretben és gyorsabban éli az életét, mint az ember, ezért neki az idő is másképpen számít és telik! Hát ez pont így van velünk és a teremtő Istennel is! Csak ebben az esetben mi vagyunk a hangyák. De mondok tudományos tényt is.
Bebizonyították, hogy az univerzum egyik legrejtélyesebb jelenségének a fekete lyuknak közelében, amely még a fényt is elnyeli, olyan nagy a gravitációs erő, hogy az idő, vagyis a változás oly mértékben lelassul, hogy akár meg is állhat!
Hát nem lenyűgöző? Ott akár az örök élet is lehetséges, amiről korábban azt mondták, hogy lehetetlen. Hát nem pont ezt ígéri a Biblia, Isten szava az arra érdemeseknek? Csupán csak jónak kell lenni és úgy élni, cselekedni és végül jutalmul egyénenként kiérdemelhetjük ezt a kiváltságot!
Ki más lenne erre képes, ha nem Ő, aki mindent létrehozott, megteremtett és korlátlan a hatalma minden fölött, még a tér és idő felett is! De mondok más, talán még érdekesebb, megdöbbentőbb hasonlóságot is, több látszólag nagyon különböző, mégis szerintem sokban megegyező tudomány eredményei között! Mikor egy vegyi, biológiai anyag vagy fizikai folyamat, csillagászati jelenség, közeli és részletes képét látom én ugyanazt vélem felfedezni kicsiben és nagyban is! Az atomok, elektronok, részecskék, sejtek, bolygók, mintha mind megegyeznének egymással! Ez sem lehet véletlen hasonlóság és biztosan nem csak nekem tűnt már fel!
Bár ez most még inkább csak egy a fantasztikum világával határos elképzelés, de most már azt is elmondom, hogy még azt is lehetségesnek tartom, hogy világok rejtőznek világokban és univerzumok, univerzumokban és akár élőlények élőlényekben, melyek, ha nem is fedhetik fel teljesen egymás létezését, mert az számukra fizikai képtelenség, azért érezhetik, érzékelhetik egymás jelenlétét! Ha egyszer ez is bebizonyosodna, az sem mondana ellent a teremtő Isten létezésének, csupán csak még érdekesebbé tenné azt!
Ez az elmélet, melyet szerintem találóan elneveztem Matrioska elméletnek, tudomásom szerint, ilyen formában az én saját felfedezésem, úgymond szellemi találmányom, amely akár egy kockája lehet az egész kirakósnak, része a nagy igazságnak! Sőt, megragadom az alkalmat, hogy elmondjak még két másik újabb és talán érdekes gondolatot is, amelyek szintén beleillenek ebbe a képbe! Az egyik azzal a közeggel kapcsolatos, amit már az ember hozott létre, mint egyfajta teremtő! Ez pedig nem más, mint a kibertér, a virtuális világ birodalma, melyet, ha belülről szemlélünk kifelé, mint afféle ott létező digitális lények, akkor igencsak hasonló a válaszkereső helyzet, mint most itt kint a miénk.
Még talán nem is tudjuk teljes mértékben felfogni, észrevenni, hogy mit is hoztunk létre, miközben az ott lévő fájlok, bitek és minden egyéb, valamiféle új létformát jelentenek, akik számára mi vagyunk a válasz, a teremtő! Na és akkor még egy meglátás! Hamarosan eljön az a kor, amikor ember formájú robotok járkálnak majd közöttünk, melyekben az imént említett világ-rendszer lesz beépítve, melyet már az ember hozott létre, és amely egyszer öntudatra fog ébredni, ezáltal már biztosan élni fog, mert lesznek saját gondolatai és talán érzései is és cselekvőképes formája, fizikai teste is lesz.
Ez lehet kissé ijesztő jövő és még inkább csak fantasztikum, de közben nagyon is reális!
Na de vissza a tényekhez, a jelenleg ismert valósághoz és bizonysághoz!

Print Friendly, PDF & Email

Kattintson egyet, hogy mennyire tetszett:

Kattintson a csillagokra!

Arány: 5 / 5. Értékelték: 3

Még nem szavazott senki 🙁 Legyen Ön az első 🙂

Köszönjük, hogy értékelte a bejegyzést!

Lentebb görgetve újabb olvasnivalókat talál!

A szerzõ köszöni, hogy olvasta szerzeményét! Ha tetszett, ossza meg másokkal és hívja meg ismerõseit, hogy legyenek õk is az oldal kedvelõi.

Figyelmébe ajánljuk: