Menü Bezárás

Magamról

 

Ars poeticaVarga János vagyok és 2012 óta publikálok Veniam néven saját weboldalamon és a közösségi fórumokon. 2020-ban megjelent A MAG NÉPE című első könyvem, amely egy azonos című 200 versszakos elbeszélő költeményt tartalmaz. Ez a kötet 2022-ben Dugonics András irodalmi díjat nyert költészet kategóriában.
A MAG NÉPE rólunk szól, az ismert és el nem ismert múltunkról, hogy kik is vagyunk valójában, és milyen utat jártunk be a világban. A kötet különlegessége, hogy a mai latin betűs magyar írásmód mellett székely-magyar rovással is olvasható az írásmű.
Ezt követte a MAGUNK NYOMÁBAN című ismeretterjesztő második könyv, amely a múltunkba tett tér- és időbeli utazás egyes fejezeteit tartalmazza, melyek révén új, több érdekes és hasznos ismeretekre tehet szert az olvasó. A jelenbe mutató összefüggések pedig rávilágítanak a magyar nép ősi és valódi mivoltára. A harmadik kötet a MINDEN NAPRA EGY KÖLTEMÉNY 2022-ben jelent meg és szintén különleges kiadvány, melyben az év minden napján, az évszakhoz, ünnephez, a kiemelt vagy épp csak a hétköznaphoz illő verset és egy évre szóló élményt kap az olvasó. Tizenkét esztendő munkásságának gyümölcse van ebben a különleges szerkezetű, hittel, igazsággal és szeretettel átszőtt könyvben, amely 365+1 költeményt tartalmaz és a Veniam versek legjavát rejti magában. A negyedik kötet a BEKÍSÉRÉS, mely egyben az első színművem is, 2023-ban látott napvilágot.  A történet szereplői, nem mindennapos helyzetbe sorolják magukat, egy meggondolatlan döntés következtében, és ez olyan, számukra kellemetlen (a szemlélőnek mégis szórakoztató) láncreakciót indít el, amely valójában az Ő benső javulásukat, okulásukat és a jó útra való visszatérésüket szolgálja.
Munkásságomra
a zenei világban is felfigyeltek, és már több ismert zenész, előadó és zenekar foglalta dalba valamely versemet, vagy éppen a megvalósításán dolgozik.

Rövid betekintés a könyvekbe:

Szeretek elgondolkodni, megérteni, megismerni mindent, ami fontos, számít és érdekes. Lehet az akár látszólag óriási, vagy jelentéktelennek tűnő apróság. Ha megszáll a sugallat, akkor többnyire rímekbe szedve írom le gondolataim, érzéseim, amennyire csak telik tőlem, titkon azt remélve, hogy egyszer majd talán annyi időt szentelhetek az irodalomnak, amennyi csak jól esik. Döntéseimet igyekszem ésszel meghozni, de a mindennapokat szívvel élem meg.

Vannak elveim, érzéseim, gondolataim, van erkölcsöm, kritikám, értékrendem.
Nincs szándékom, törekvésem, saját életem. (De kinek is van manapság?)
Magyar szívű, istenfélő kozmopolita vagyok, azaz filozófus, keresztény, hun rabszolga.

Álmom amolyan független életféle, modern módon összhangban a természettel, családi szeretetben, az irodalom légkörében.

Veniam szó jelentéstartalma: Megkegyelmezett

Ars poetica

Élek, amíg írok,
Írok, amíg érzek,
Érzek, amíg bírok,
Bírok, amíg hiszek,
Hiszek, amíg vagyok,
Vagyok, amíg tudok,
Tudok, amíg élek,
Élek, míg remélek.

Irodalmi díj

Az eddig megjelent Veniam könyvekről minden bővebb tudnivaló és rendelhetőség egy helyen itt megtalálható:

Könyvek

Továbbá:

Megzenésített versek

Hangosversek

Újdonságok

Hírek

Közösségi oldalak:
Facebook csoport
Facebook közösségi oldal
Facebook profil
Twitter
YouTube csatorna
Intagram

Személyes videók az olvasókhoz:

Elérhetőség

Ha kérdése, kérése van az írásművekkel kapcsolatosan vagy szeretné meghívni, felkérni a szerzőt egy előadásra, akkor vegye fel a kapcsolatot vele!

Kosár tartalma:0
Nincs termék a kosaradban!
További termékek
0