Az én hitem

5.oldal

Az én hitem, meggyőződésem alapjait képező tartópillérek sorában az utolsó és egyben általam a legfontosabbnak tartott következik.
Az ember és a teremtő kapcsolata, amely három látszólag különböző, mégis egyazon részből tevődik össze! Ez pedig nem más, mint a Biblia, az életben felbukkanó segítő jelek és a minket körülvevő természet, melynek eredetileg, mi is a részei lennénk, annak vagyunk szánva, nem pedig az önző és gaz kizsákmányolóinak! Na de lássuk először a Bibliát!
A Biblia tartalma és üzenete, az Istenbe vetett igaz hit, nagyon nem összekeverendő az egyházakkal, vallási szervezetekkel, legyenek azok bármilyen hagyományos, vagy új típusúak, divatosak és elterjedtek! Az ugyanis minden esetben egy intézményrendszert takar, alkot és képvisel, ezáltal hatalmi érdekeket szolgál! Élteti, fenntartja, gazdagítja annak irányítóit! Úgy működik, akárcsak egy vállalat, melyet a folyamatosan születő, magukat pótoló és újonnan belépő tagok tartanak fenn! Biznisz, ahogyan manapság mondani szokás. Anyagias és álszent emberi találmány ez is, melyen keresztül, az azt működtető homo sapiensek a többség fölé kerekedve, rajtuk élősködnek úgy, hogy kiforgatják a teremtő üzeneteit, azokat félelemmé átalakítva, érzelmileg fenyegetik, zsarolják az alájuk tartozó becsapott közösséget! Erre egyik legjobb példa a menny és pokol álmeséje, mely valójában nem is létezik úgy, mint azt belénk sulykolják! Mindenből pénzt csinálnak, ami a hittel, emberrel, Istennel, élettel és a halállal kapcsolatos! A humanoid uralom egyik eszköze a megszervezett vallás és az egyházrendszerek. Ez a bűn és a maffia birodalma! Tudom, hogy ezek erős szavak, de én így gondolom, nekem ez a meglátásom, véleményem, tapasztalatom, mint Magyar szívű, jó keresztény és felvilágosult ember! Csak azért nem leszek még azzal az egyházzal szemben sem elnéző és feléje lojális, mert nála vagyok bejegyezve tagnak és ezért szintén nem számítok sem árulónak, vagy ateistának, ugyanis a hit nem intézményfüggő!
Persze tudom, hogy akad az egyházakon belül is néhány igaz hívő ember, de sajnos kivételesen kevés! Eddig volt szerencsém kettőt megismerni közülük!

Az ember és a teremtő igazi kapcsolata érzelmi, bizalmi, értelmi szintű, fizikai és spirituális. Míg az öt érzékszervvel, fogható, látható, hallható, érezhető és ízlelhető bizonyítékokat a természet és a tudomány felfedezései szolgáltatják, azon túl a többit, ami megtölti tartalommal az emberi formát, a szívet és az elmét, azt a kialakult érzelmek és a megszerzett tudás adja, melynek egyik és legtisztább forrása a Biblia.
A szeretet, a jóság, az élet és a béke könyve.
Még akkor is így van ez, ha gyakorlatilag többet foglalkozik a rosszal, háborúval, gyűlölettel és halállal. Erre azért van szükség, mert minél jobban megismerjük az ellenséget, a pusztító gonoszt, hogy miként működik, dolgozik bennünk és ellenünk, annál jobban képesek leszünk felismerni csapdáit, ellenállni a megrontó és ártó kísértéseinek.
A Bibliában benne van minden, amit tudnunk kell és érdemes, magunkról a világról és a teremtőről.
Megpróbálom összefoglalni miről is szól a Biblia, mely egyes vélemények szerint, sajnos nagyon is lehet, hogy nem a teljes tartalom, tehát nem az összes írásmű gyűjteménye, melyek az Istentől származó üzeneteket közvetítik, az arra érdemes, alkalmas és kiválasztott egyszerű emberek, akik csak úgy maguktól nem lettek volna erre képesek.
Ez bizonyítja, hogy ami benne foglaltatik az mind hiteles és nem más, mint Isten szava, melynek megléte csodálatos adomány számunkra! Az is, ami megmaradt és az is, amit annak idején elfogadni, belevenni volt szíves az első nikaiai zsinat alkalmával a keresztény egyház.

 

Print Friendly, PDF & Email

Kattintson egyet, hogy mennyire tetszett:

Kattintson a csillagokra!

Arány: 5 / 5. Értékelték: 2

Még nem szavazott senki 🙁 Legyen Ön az első 🙂

Köszönjük, hogy értékelte a bejegyzést!

Lentebb görgetve újabb olvasnivalókat talál!

A szerzõ köszöni, hogy olvasta szerzeményét! Ha tetszett, ossza meg másokkal és hívja meg ismerõseit, hogy legyenek õk is az oldal kedvelõi.

Figyelmébe ajánljuk: