Az én hitem

6.oldal

A Bibliai történeteken keresztül, melyek emberiek, a teremtőnk mindenre megtanít minket, ha hagyjuk és befogadjuk az elménkbe, szívünkbe, majd azután azt a sok jót és szépet, bölcsességet és útmutatást, mit meg lehet tanulni belőle, a való életben következetesen gyakoroljuk és betartjuk, amennyire az csak telik tőlünk, sőt még annál is jobban!
Ugyanis az a könyv nem más mint a valódi mindenség összefoglalója, mely arról szól, hogy miként kell élni az életet ahhoz, hogy igazán boldogok lehessünk.
Mi a helyes viselkedés, gondolkodás, érzés és beszéd, az élet minden területén és összes helyzetében.
Ezen felül elárulja nekünk az értelmét és célját, melyből több is van és amely egyénenként lehet más és más, de olykor mégis megegyező. Támaszt nyújt, vigaszt ad a nehéz és borús időszakokban, segít és megment, ha épp arra van szükség. Ez a könyv a megoldás az összes földi és emberi bajra, benne van minden válasz és rejtély kulcsa. Az erkölcs és becsület oszlopa, melyre mindig lehet számítani és támaszkodni. A törvény és rend tökéletes leírása, melyet betartva lehet valódi, önfeledt és hasznos az ajándékba kapott élet, és az alapvető szabadság.
Ez maga a létezés szentsége, amiért mindünket megteremtett az Isten, mikor létrehozta a világot és lehetővé tette benne, hogy éljünk, csupán csak azért, mert meg akarta velünk osztani a létezés határtalan örömét. S hogy miért tesz valaki ilyet? Hát szeretetből!
Azért, amiért az ember gyermeket vállal a legtöbb esetben, de, mert persze mindig van olyan, hogy de,
mindahhoz, hogy boldogok lehessünk, nem elég csak úgy egyszerűen elolvasni egyszer a Bibliát és kész is vagyunk, hanem csak is figyelmesen, nyitott szívvel és elmével szabad felé fordulni, különben alig ér majd valamit. Ha szükséges, akkor többször is meg kell ezt tenni! Szinte hallom, ahogy sokan erre azt mondják, hogy nincs nekem erre időm se türelmem, túl sokat kíván tőlem ez a könyv! Pedig ennek pont az ellenkezője az igaz! Alig kér valamit és cserébe mindent felkínál! Éppen ezért azt javaslom kifejezetten azoknak, kik ellenállást éreznek iránta, az olvasás iránt, hogy a kifogások keresése és a lustaság helyett, legyen inkább ez az önmaguk érdekében tett első lépés.

Print Friendly, PDF & Email

Kattintson egyet, hogy mennyire tetszett:

Kattintson a csillagokra!

Arány: 5 / 5. Értékelték: 2

Még nem szavazott senki 🙁 Legyen Ön az első 🙂

Köszönjük, hogy értékelte a bejegyzést!

Lentebb görgetve újabb olvasnivalókat talál!

A szerzõ köszöni, hogy olvasta szerzeményét! Ha tetszett, ossza meg másokkal és hívja meg ismerõseit, hogy legyenek õk is az oldal kedvelõi.

Figyelmébe ajánljuk: