Az én hitem

1.oldal

Amit most itt ki fogok fejteni, el fogok mondani, az nagy részét tekintve nem a saját tudományom vagy felfedezésem, melyet ezúton készséggel el is ismerek, viszont így összerakva, egyé forrva lett, az én szilárd meggyőződésem és megnyugtató belső hitérzésem.
Hát akkor kezdem is.
Létezésünk okát, az élet létrejöttét, értelmét és akaratlanul ugyan, de egyben Istent kereső saját utamat járva, sokat olvastam különféle vallásokról, elméletekről és ismerkedtem meg olyan történetekkel, tanulmányokkal, véleményekkel és gondolatokkal, melyeknek külön-külön, a mai napig is csak részben sikerült meggyőzően, minden kétséget kizárólag elfogadhatóan válaszolniuk, ezekre a szerintem fontos kérdésekre és igazolniuk az őket felfedezők, a bennük hívők igazát. Tudósok, próféták, művészek mind-mind azt igyekeztek bizonygatni, hogy az Ő tudományuk, gondolkodásuk és feleleteik vezetnek el a valódi és végső válaszokhoz és igazsághoz.
Ami talán most a legfurcsább lesz az olvasó számára az az, hogy szerintem ez részint tényleg így is van!
Hogy és miért is lehetséges ez?
Teszi fel a kérdést, az eme sorokat szemlélő, legalábbis remélem! A válasz mily meglepő, és ahogy az lenni szokott ugyebár egyszerű is, mégpedig az, hogy mind ugyanarról beszélnek, mind ugyanazt bizonygatják, csak éppenséggel ezt külön-külön teszik, a saját szűkös szakterületükön és szemszögükön keresztül, amelyet vagy nem vesznek észre, vagy inkább nem akarják észrevenni, mert abba az öntelt hibába estek, hogy a saját nézeteiken keresztül akarnak érvényesülni, megdicsőülni és maguk köré híveket gyűjteni. Ez sajnos az emberi lét egyik legjellemzőbb hibája és csapdája. Az önteltség. Hogy rögtön példával is éljek, ez a témakőr olyan, mint egy kirakós kockajáték, amelynek ugyebár számos darabja van és azoknak több oldaluk, melyek sokféleképpen összerakhatóak, és ezek attól különlegesek, hogy a végén mindig adnak egy valamelyest értelmes és hihető képet, akárhogyan is teszik össze őket, mert olyanok a rajta lévő jelek, hogy mindenképpen illeszkednek egymáshoz.
De a létrejött kép, akkor is csak egy kisebb feltárt része a nagy egésznek, amely ugyebár maga az összes kocka minden oldalának, mindahány jelének összeillesztése és ezeknek hiánytalan variációja, amit mind egyszerre látni, tudni és érezni az embernek valószínűleg soha nem is volt és nem is lesz lehetséges. Mintha mindig csak egy részét találnánk meg az éppen feltárandó leletnek.
Akkor vajon miért is lehetnék, mondjuk pont én olyan biztos akármiben is? Hát csak azért, mert miután minderre rájöttem, beláttam azt, hogy elég tud lenni, elégnek kell lenni, a különböző fontos részbizonyítékok észrevételének és összeillesztésének is ahhoz, hogy valóban felismerhető, érezhető és érthető legyen az igazság és válaszokat kaphassak a kérdéseimre és valóban hinni legyek képes. Mielőtt feltárnám ezeket a fontos részleteket, melyek számomra teljességgel megmagyarázzák, bizonyítják a létezésünk okát, az élet értelmét, a teremtő létezését, még mondanék két egyszerű példát, melyek valamelyest bemutatják, felfedik eme gondolkodás és érzésmód működését.

Print Friendly, PDF & Email

Kattintson egyet, hogy mennyire tetszett:

Kattintson a csillagokra!

Arány: 5 / 5. Értékelték: 6

Még nem szavazott senki 🙁 Legyen Ön az első 🙂

Köszönjük, hogy értékelte a bejegyzést!

Lentebb görgetve újabb olvasnivalókat talál!

A szerzõ köszöni, hogy olvasta szerzeményét! Ha tetszett, ossza meg másokkal és hívja meg ismerõseit, hogy legyenek õk is az oldal kedvelõi.

Figyelmébe ajánljuk: