Az én hitem

7.oldal

Viszont, léteznek olyan személyek is, akiknek nem feltétlenül kell teljes részletességében és mivoltában elolvasniuk, a Bibliát ahhoz, hogy az övék legyen az, ami benne van, bár azért nekik is nagyon ajánlott! Ugyanis bennük, többé-kevésbé maguktól helyrerakódnak a dolgok, felismerté válnak a tények.
Ők a szerencsésebbek, kik könyv nélkül is tudnak olvasni, mégpedig a hétköznapokban előbukkanó, a nem véletlenül érkező jelekből, nyomokból és a varázslatosan megalkotott természetből, amely egyúttal a teremtő tulajdonságait tükrözik. Merthogy, a minket körülvevő környezet szépségei és jelenségei mind-mind azok. Még akkor is, ha olykor talán ijesztően, de mégis lenyűgözően hatnak ránk, sőt, néha úgy tűnhet, mintha kimondottan ellenünk fordulnának ezek az erők, pedig valójában csupán az emberek élnek a számukra nem biztonságos részeken, például tengerparton, törésvonal mentén, vulkán közelében. Szóval, ha bármilyen természeti katasztrófa ér minket vagy mondjuk, háború tör ki, arról nem az Isten tehet, hanem csakis mi, emberek!
Mi okozzuk, és idézzük elő saját szenvedéseinket azzal, hogy nem úgy és nem ott élünk, ahogy és ahol kellene, amiért megteremtett minket, aki nekünk megajándékozta az élet lehetőségét, csak mi nem élünk jól vele és az Ő szíves útmutatása szerint! Erről ugyanis sajnos mi döntünk, hogy miként élünk, s ha rosszul tesszük ezt, akkor annak komoly következményei vannak, s ne csodálkozzunk, ha baj ér minket és látszólag nem segít rajtunk az Isten sem! Nem attól lesz jó szülő egy anya vagy apa, hogy mindig beavatkozik gyermekei életébe és megmenti őket felnőtt korukban, a saját maguk okozta nehézségektől ugye? Hát akkor ne várjuk már ezt a teremtőtől se, vagyis, hogy csodákat tegyen velünk és Ő hozza helyre mindig a bajainkat, melyeket mi okozunk magunknak és itt most ne kicsiben, vagyis egyénenként gondolkodjunk, hanem nagyban, egységesen! Amúgy ezt, az emberiség és a földi élet teljes megmentését, már korábban párszor, megtette, de sajnos, mint kiderült mindhiába, mert nem sokra rá megint elrontottunk mindent! Ez is benne van a Bibliában, hisz mind ismerjük Noé történetét!
De most térjünk vissza a természethez, a jelekhez és a Bibliához, és hadd próbáljam meg elmondani saját szavaimmal összefoglalva, hogy szerintem milyen valójában a mindenséget teremtő Isten, hogy viszonyul hozzánk és mit is ígér nekünk! Bár közel sem fog olyan jól és szépen sikerülni, mint ahogy azt Jézus tette és mondta el, aki egyébként nem a teremtő volt személyesen, mint azt sokan tévesen hiszik, hanem az Ő emberi testbe költözött-született szellemi-érzelmi gyermeke, másod önmaga, aki tulajdonságait tekintve megegyezik vele, de nem Isten maga! Számomra a róla szóló részek, tőle származó történetek a legjelentősebbek, abból a bizonyos könyvből! Na, akkor megpróbálkozom vele!

Isten, fizikailag az emberiségre egységesen tekint, de érzelmileg és szellemileg egyénenként ítéli meg őket, a tetteikből és kimondott szavaikból.
Minden tekintetben pont úgy van, pont olyan, mint ahogyan azt Jézus elmondta. Ő a szeretet és béke, a mindenkor jó és vigasztaló. A lelkiismeret, a jó sugallat, a jeleket kibocsájtó élet és ő maga a természet. Bármi, ami szép és hasznos, felemelő érzést és örömöt okoz. Ő a szó legnemesebb értelmében vett igazság és szabadság.
Hát ez meg már megint, hogy lehet? Hogy is van ez?
Szinte hallom, ahogy ez a kérdés elhangzik a még mindig kétkedő, most éppen e sorokat olvasó személy fejében.

 

Print Friendly, PDF & Email

Kattintson egyet, hogy mennyire tetszett:

Kattintson a csillagokra!

Arány: 5 / 5. Értékelték: 3

Még nem szavazott senki 🙁 Legyen Ön az első 🙂

Köszönjük, hogy értékelte a bejegyzést!

Lentebb görgetve újabb olvasnivalókat talál!

A szerzõ köszöni, hogy olvasta szerzeményét! Ha tetszett, ossza meg másokkal és hívja meg ismerõseit, hogy legyenek õk is az oldal kedvelõi.

Figyelmébe ajánljuk: