Az én hitem

9.oldal

Figyelje az életébe érkező hangos, képes és egyéb üzeneteket, jeleket, melyek segítségével és helyes felismerésével, megfejtésével a jó irányba tereli Őt a jó Isten az úton, persze ha hallgat rájuk, s közben szemlélje a természetet, melyből sokat tanulhat, felfedezhet és megtudhat önmagától is a teremtőről és persze olvassa el a Bibliát!
De ez utóbbinál ne a történetek valódiságán ragadjon le, mert azok igazából többnyire és inkább példák és eszközök ahhoz, hogy a bennük rejlő értékeket, tanulságokat közvetítse, a lényeget át tudja adni az üzenet feladója, hogy befogadhatóvá tegye a szív és az ész számára. Csak engedni kell, hogy ez megtörténjen!

S, hogy miért tegyen így, miért fontos megismerni, megérteni majd felismerni a létezés mikéntjét és miértjét?
Hogy jól döntsünk és helyesen cselekedjünk a lehető legtöbb esetben, helyzetben, ami nagyon fontos, szó szerint életbevágó a jelentősége!
Ugyanis az élet valódi értelme az, hogy e megszerzett tudás révén, s által, mi emberek egységesen és egyénenként is boldogok és hasznosak legyünk életünk nagy részében a magunk, a szeretteink és minden más élőlény számára és örömére. Ez a közösségi felelősségünk és személyes feladatunk! Nem oly nehéz és sok, mint amilyennek hangzik. Mindinkább nemes és szép küldetés ez, melyhez, ha az egyén jól használja fel a kapott és szerzett tudást, akkor az érte járó csodás jutalom, nem csupán a cserébe elnyert értelmes, tartalmas, értékes, valódi élet, hanem egy igen is teljességgel hihető ígéret, miszerint a halál után az, aki arra érdemesnek találtatik, újjáteremtődik a lét tökéletességében.
Sokan azt gondolják, hogy ez lehetetlen!
-Na és miért lenne az? – kérdem én, ha van valaki, aki mindent teremteni volt képes, akinek a bizonyosan jóindulatú hatalma és a kezdetektől tartó mindenre és mindenkire kiterjedő figyelme is korlátlan. Ha ezek után még mindig nem hiszed, hát akkor tedd próbára Isten figyelmét és kérj, kívánj tőle valamit! Ja hogy te ezt már próbáltad és nem vált be! Az biztosan igaz is, hogy így tettél, de az már korántsem, hogy jót vagy jól kívántál és ezért nem is teljesült! Merthogy ennek is megvan a helyes módja.
Először is a teremtő nem szolgálja ki a felmerülő extra igényeidet, tehát nem ad közvetlenül pénzt, vagy más egyebet, és nem oldja meg az ember által okozott bajokat, mert Ő nem a mesebeli aranyhal! Ellenben szívesen megsegíti egy kis plusz, külön intézkedéssel vagy megerősítéssel a jó ötleteket és folyamatokat az építő és megóvó szeretetteljes, szívből jövő óhajokat, történéseket, cselekedeteket. Ebben a külön figyelemben és segítségben érdem szerint részesíti a feléje forduló alanyokat.
Mindez leginkább akkor válik valóra még biztosabban, ha a kívánó személy cserébe felajánl, megígér valami kis jó cselekedetet és azt be is tartja! Ezt hívják Imának, amely a hiedelemmel ellentétben teljesen szabad és kötetlen formailag, amely a legközvetlenebb, legszemélyesebb kapcsolat Istennel.
Mondok is erre egy egyszerű hétköznapi prózai példát!
„Ó drága jó Istenem, kérlek, adj erőt és egészséget szeretteimnek, hogy bírják a mindennapok terheit, segítsd meg terveim megvalósulását, óvd meg családomat a bajoktól, nyújts egy kis könnyebbséget vagy lehetőséget a világban való jobb boldogulásunk érdekében és én cserébe megígérem, hogy jó leszek és szorgalmas, nem ártok senkinek és vigyázni fogom a természetet és terjesztem a jó hírt, hogy létezel!”

 

Print Friendly, PDF & Email

Kattintson egyet, hogy mennyire tetszett:

Kattintson a csillagokra!

Arány: 5 / 5. Értékelték: 2

Még nem szavazott senki 🙁 Legyen Ön az első 🙂

Köszönjük, hogy értékelte a bejegyzést!

Lentebb görgetve újabb olvasnivalókat talál!

A szerzõ köszöni, hogy olvasta szerzeményét! Ha tetszett, ossza meg másokkal és hívja meg ismerõseit, hogy legyenek õk is az oldal kedvelõi.

Figyelmébe ajánljuk: