Az én hitem

10.oldal

Mielőtt elbúcsúznék és hagynám leülepedni majd megemészteni ezt az egészet most, hogy minden kocka a megfelelő helyére került és kész az összkép, megvannak a válaszok, azért én még egyszer röviden, pontokba szedve szeretném összefoglalni az itt elhangzottakat!
1. A teremtő Isten, bizonyosan létezik, mert a világ és bene az élet, sem jöhetett létre magától csak úgy véletlenül.
2. Az evolúció és más tudományosan bizonyított felfedezések és tények, a köréjük szőtt elméletek nélkül mind igazak, melyek nem csupán beleillenek a Bibliában foglaltakba, hanem igazolják is azokat.
3. A teremtő, a kezdetek óta kapcsolatot tart fenn az emberiséggel a fejlődési útja során, a természeten, üzeneteken, jeleken, a Biblián és a hozzá intézett fohászokon keresztül és érdemeik szerinti mértékben segíti az egyéneket.
4. A Bibliát átlagos, hétköznapi emberek írták a teremtő sugallatára és a benne szereplő történeteket nem mindig az emberi időszámítás szerint és szigorúan szó szerint kell venni, hanem azoknak a jelentéstartalmát és üzeneteit kell megérteni!
Hát ennyi a lényeg.
Létezésünk oka se nem értelmetlen se nem céltalan, se nem véletlen.
Azért voltunk, vagyunk, és talán leszünk, hogy hasznos, értelmes és boldog életet éljünk a magunk, szeretteink, az emberiség és a természet számára. A végső közös cél pedig a fennmaradás, valódi értékes fejlődés, az élet és a természet megmentése, megóvása és elterjesztése az egész univerzumban.

Talán sokan lesznek, akik azt mondják majd minderre, hogy ezek túl nagy szavak és elvárások,
pedig nem azok! Még Isten sem várja el senkitől, hogy egymaga váltsa ezt mind valóra. Elég, ha mindenki csak azt teszi meg ennek érdekében, ami tőle kitelik, amit tud és lehet.
A boldogság lehetősége mindenkié!
Az egyén dönt. Szabad az akarat. Ha enged a belőle elszabadult rossznak és gonosznak, amelyet az emberiség szült és táplál, akkor elvesztegeti az életét.
S hogy mi a rossz és a gonosz? Minden, ami ártalmas és túlzottan az egyén személyes életélvezetét szolgálja. Ez ilyen egyszerű. Harag, önzőség, erőszak, bűn, pénz, hatalom, hírnév és még sorolhatnám tovább.
Na és még egy valami, csakhogy azzal fejezhessem be a mondanivalómat, mint amivel el is kezdtem. Ez pedig a véletlen, melynek valódi természete a következő: A történések egymással való szerencsés vagy szerencsétlen kimenetelű kapcsolata. Se nem több se nem kevesebb! Köszönöm a megtisztelő és szíves figyelmet! Minden jót kívánok!

Ui.
Egy megválaszolatlan kérdés azért még felvetődik, amelyre szerintem egyszer majd szintén meg kell keresni és találni a helyes választ.
Mégpedig arra, hogy a mindent és minket is létrehozó teremtő Istent vajon ki, hogyan és miért teremtette?

 

2018.05.18.

Print Friendly, PDF & Email

Kattintson egyet, hogy mennyire tetszett:

Kattintson a csillagokra!

Arány: 4.7 / 5. Értékelték: 3

Még nem szavazott senki 🙁 Legyen Ön az első 🙂

Köszönjük, hogy értékelte a bejegyzést!

Lentebb görgetve újabb olvasnivalókat talál!

A szerzõ köszöni, hogy olvasta szerzeményét! Ha tetszett, ossza meg másokkal és hívja meg ismerõseit, hogy legyenek õk is az oldal kedvelõi.

Figyelmébe ajánljuk: