Egy kisgyermek kívánságlevele

Egy kisgyermek kívánságlevele

Egy kisgyermek kívánságlevele

Kedves Állam bácsi!

Azért írok neked, mert apu azt mondta, hogy a Jézuska és a Télapó után, te vagy az illetékes azokban a dolgokban, amiket kérni szeretnék karácsonyra! A Mikulásnak már korábban írtam, hogy mivel jó gyerek voltam, hozzon nekem sok finom csokit, meg cukrot és egy kevés gyümölcsöt is, ha nagyon muszáj és a Jézuskának is küldtem már levelet. Tőle több minden, fontosat kértem. Elsősorban olyan játékokat, amikkel szívesen játszanék, aztán még olyan dolgokat is, amikből csak Ő tud még többet elhozni a saját apukájától az égből, és átadni nekünk, az egész családnak, mint például a szeretet, békesség és az oltalmazó áldás. Azokat a leveleket is mind én diktáltam apunak, ahogyan ezt is, mert Ő ért a laptophoz és mert nekem úgyis hamar elfárad a kezem.
Hát akkor kezdem is sorolni a kívánságaimat, de még előtte leszögezem, hogy nem vagyok se jobb, se bal oldali és nem tudom mi az, hogy párt, meg politika. Ezt apu javasolta, hogy írassam bele vele a levelembe, mielőtt felsorolnám a kéréseimet. Azt viszont jól tudom, hogy te vagy az, aki igen is tehet azért, hogy mindezek teljesüljenek. Ezt is az én okos apukám mondta, úgyhogy az alábbiakat szeretném, ha teljesítenéd:
Légy szíves intézd el, hogy a szüleimnek ne kelljen annyit dolgozniuk, hogy többet lehessenek itthon velem és egymással, több szabadidejük lehessen mindenre, amire kell, és amikre most sajnos alig jut, pedig szeretnék, hogy legyen! Aztán azt is kérem, hogy adj nekik több pénzt, amire mindig nagy szükségünk van, mert minden olyan drága és megy fel mindennek az ára! Azt javaslom, hogy gyártass le sokkal több pénzt és oszd ki az emberek között! Nem is értem ez eddig miért nem jutott az eszedbe! Továbbá jobban segítsd az igazi rászorulókat, mert nem mindenki egyforma okos, ügyes egészséges és annyira szerencsés, hogy mindene meglegyen! Ezt is egyszerűen megoldhatnád, ha mondjuk elvennél a gazdagoktól és azt a szegényeknek adnád, mint ahogy Robin Hood tette! Például a házaknál sem értem, hogy engedheted meg azt, hogy valakinek tíz van, másnak meg egy sincs! Ez igazságtalan és nem helyes szerintem! Aztán tilts be minden olyan dolgot, ami túl ártalmas az állatokra és a növényekre, szóval az egész természetre nézve! Ez nagyon fontos a jövő miatt, hogy mind sokáig élhessünk! Nekünk vannak díszhalaink és mi nagyon vigyázunk rájuk, hogy boldogok legyenek, hiszen Ők is családtagok és szeretjük őket, mert olyan aranyosak és szép színesek! Támogasd sokkal jobban a kultúrát és a művészeket, de ne csak a sok iskolát végzetteket, a már híreseket és a tűzhöz közelieket, akik gyakran nem is olyan ügyesek, hanem inkább azokat, akikre apa azt mondja, hogy „a nép ismeretlen és valódi művészei!” Ezt az egyet valójában apa szeretné, de szerinte jobb, ha én kérem, mert akkor talán teljesíted is!
Folytatom!
Korlátozd vagy töröld el az emberekre káros dolgokat is, mint mondjuk a cigi! Apa szerint ide tartozik még a tévé az internet a stressz az energiaital és a számítógépes játékok is! Biztosan igaza van, de azért a tévét, azt ne nagyon szüntesd meg!
Ja, ami még nagyon lényeges, hogy tedd jobbá és egészségesebbé az élelmiszereket, mert én nagyon szeretem a finom ízeket, de mostanában egyre többet vagyok rosszul azoktól, amiket készen megveszünk és megeszek, legyen az akármi! Ezzel biztosan mások is így vannak! Nálunk itthon sok a főzött étel és én majdnem mindent szívesen megeszek, de van, amit nem lehet otthon csak úgy megfőzni, mint például a kenyér vagy a banán!
Szeretek sportolni és biciklizni! Szeretném, ha több erre alkalmas helyet építtetnél!
Végül még csak azt kérem, hogy teljesíts minden, az enyémhez hasonló jó kérést is, amit mások kívánnak tőled és amik nekem most nem jutnak eszembe!
Hát csupán ennyi lenne, amit szeretnék kedves Állam bácsi, ahogy téged nevezni szokás!
Köszönöm!

Szeretettel: Angyal Aranka

U.i.:
A Bitó Bencét légyszi állítsd le te az embereiddel, hogy ne bántson engem, mikor más nem lát minket, mert apa azt mondta, hogy el fogja törni a kezét és attól félek, hogy akkor börtönbe kerül miatta!
Köszi!

2018.11.27.

Ajánlott videó:

Print Friendly, PDF & Email

Kattintson egyet, hogy mennyire tetszett:

Kattintson a csillagokra!

Arány: 3.6 / 5. Értékelték: 141

Még nem szavazott senki 🙁 Legyen Ön az első 🙂

Köszönjük, hogy értékelte a bejegyzést!

Lentebb görgetve újabb olvasnivalókat talál!

A szerzõ köszöni, hogy olvasta szerzeményét! Ha tetszett, ossza meg másokkal és hívja meg ismerõseit, hogy legyenek õk is az oldal kedvelõi.

Figyelmébe ajánljuk: