Az én hitem

2.oldal

A földönkívüli élet létezését az bizonyítja, hogy elképzelhetetlen az a tény, miszerint csupán csak egy bolygó legyen alkalmas arra, hogy élet legyen rajta az egész univerzumban. Tehát annak ellenére is, hogy mi még nem találkoztunk velük, léteznek más, nem földi lények. Mondjuk pont úgy, ahogyan a homoki vipera, amellyel nagy valószínűség szerint, többségünk szintén nem nézhet farkasszemet soha életében, ott helyben a természetes élőhelyén, hanem csak más, megbízható információkra hagyatkozva tudhatjuk, hogy valóban van, létezik, tehát elhiszünk. Vagy ott van másodpéldának a szeretet, melynek létezését, bizonyítani szintén igen nehéz, szinte lehetetlen, mert nem fizikailag megfogható dolog, hanem egy érzés, melyről mégis tudjuk, hogyha van, mert a jeleit bizton felismerjük, mely révén szintén elhisszük. Ugye milyen jó példák voltak?
Ezek után már végre jöhetnek, a részint másoknál megtalált, onnan kiragadott kockák, szóval bizonyítékok és a hozzájuk adott saját meglátások, felfedezések, melyeknek összessége alkotja az én szilárd hitem alapjait.

Jézus és a Biblia, Darwin és az evolúció, továbbá a biológia, csillagászat, filozófia, fizika és minden más tudomány ismert és nem annyira ismert képviselőitől kapott töredékek alapján jutottam arra a meggyőződésre, hogy csak is tudatos, szándékos teremtés által jöhetett létre minden, amit ismerünk és létezik!
Ezt a teremtőt nevezzük Istennek!

Az első és a legfontosabb, amivel kezdenem kell az a véletlen, amire előidéző okként hivatkozni szokás magyarázat gyanánt, mikor az élet kialakulásáról esik szó.
A bonyolultabb dolgok, mint például a legegyszerűbb élformát alkotó apró alkatrészek, nem képesek maguktól sem kialakulni, sem összeállni, sem pedig egymással működésbe lépni, pláne elsőre és csak úgy véletlenül.
Ugyanis ehhez elengedhetetlen, hogy adott legyen három alapfeltétel. Rögtön mondok is egy újabb szemléltető példát, melyen keresztül remélem azonnal érthető lesz, mit akarok mondani!
Vegyünk, mondjuk egy egyszerűbb óraszerkezetet alapul. Ahhoz hogy létrejöhessen, összeállhasson és működhessen, az alábbiakra van szükség: Anyagra, amiből az alkatrészek elkészülnek, tervre, ami alapján összeszerelhetővé válnak és valakire, aki képes ezt fizikailag megvalósítani!
Ha bármelyik hiányzik a folyamatból, akkor egész egyszerűen nem lesz óra! Eme három feltétel mindegyike egymástól elválaszthatatlanul szükséges egy ilyen végbemenő folyamatnál, melynek eredménye egy új bonyolult dolog megszületése. De azért játszunk csak el a gondolattal, mi van, ha hiányzik az egyik feltétel! Tegyük fel nincs terv. Akkor hiába van anyag, a példa szerinti óraalkatrészek és még valaki, aki összerakná őket, ha nincs mi alapján végrehajtani a bonyolult műveletet! Most tegyük fel, hogy nincs anyag, vagyis óraalkatrészek. Lehet bármilyen jó is az a terv, ha nincsen miből összeraknia, annak a valakinek. Na és akkor tegyük fel, hogy nincs senki, aki elvégezné a megvalósuláshoz szükséges műveleteket, az óraalkatrészekkel a jelen példa szerint. Hát nem hiszem, hogy maguktól összeállnak órává.
Tehát ezek után leszögezhető, hogy az élet is valójában pont úgy jöhetett létre, ahogyan egy óra elkészül a mester kezei által a műhelyben, egy jól megtervezett folyamat révén, vagyis intelligens tudattal is kell hozzá rendelkezni, ebből adódóan, valóban léteznie kell annak, aki megalkotja!
Mindebből kiindulva és ezt a logikai érvrendszert elfogadva bizonyítékként, másodsorban most már a dolgok mögé látva rögtön az következik, hogy mivel nem volt, nem lehetett véletlen az élet kialakulása, úgy, mint azt a Darwini elmélet feltételezi, állítja! Sőt, még a dolgokat vagy magát az életet alkotó anyagok létrejötte sem, hisz ahhoz is előbb az azt létrehozó személye kell, kellett, tehát az a bizonyos mester, aki mindezt szándéktól vezérelve, készakarva megalkotta. Szóval minden általunk ismert dolog létrejöttét megelőzi a teremtő létezése, aki mindent létrehozott, megalkotott, majd felhasználta az ügy és cél érdekében, kit az ember több névvel is ellátott az idők során és aki okosabb, bölcsebb, intelligensebb, hatalmasabb nálunk és mindenki másnál az egész világegyetemben. Különben hogyan is hozhatta volna létre nem csupán az életet magát és általa minket, hanem az egész univerzumot, amiben mi is élünk. Talán ez mind csak a véletlenek szerencsés sorozata lenne inkább? Na, ugye hogy nem!
Hát ez bizonyítja az élet és minden más létező anyag és forma, tudatos és szándékos létrehozását, megteremtését, Isten létezését.

 

Print Friendly, PDF & Email

Kattintson egyet, hogy mennyire tetszett:

Kattintson a csillagokra!

Arány: 5 / 5. Értékelték: 3

Még nem szavazott senki 🙁 Legyen Ön az első 🙂

Köszönjük, hogy értékelte a bejegyzést!

Lentebb görgetve újabb olvasnivalókat talál!

A szerzõ köszöni, hogy olvasta szerzeményét! Ha tetszett, ossza meg másokkal és hívja meg ismerõseit, hogy legyenek õk is az oldal kedvelõi.

Figyelmébe ajánljuk: