Snóbli vers

Snóbli vers

Snóbli vers

Játékszabály és leírás
A Snóbli egy jó hangulatot keltő, tippelős-blöffölős társasjáték, melynek az a lényege, hogy minél közelebb, ha lehet pontosan, eltalálja az egyik játékos, a kezekbe elrejtett tárgyak (pénzérmék) körönként összeadódó darabszámát!
A játék kezdetén a kőrben részvevők, a hátuk mögött (vagy asztal alatt, lényeg hogy a többiek szeme elől leplezve) elrejtenek (dugnak) a markukba, tetszőleges számú, nulla vagy három darab közötti tárgyat (pénzérmét). Ezután a zárt markokat mind maguk elé tartva a játékosok, sorban (jobbra haladva) egyenként bemondják azt a számot, amennyi szerintük a játékosok kezében összesen van. Lehetőség van még a snóbli bemondására is. Ez azt jelenti, hogy az illető szerint nulla vagy a maximális számú tárgy van összesen a játékosok kezében. Senki nem mondhat olyan számot, ami előtte a körben már más játékostól elhangzott. Ez azért lényeges szabály, mert biztosítja a teli találat nagyobb esélyét!
Miután mindenki elmondta a tippjét, kinyitják a tenyereket és megszámolják hány tárgy (pénzérme) volt összesen elrejtve. Aki pontosan eltalálta az összeget, az három pontot kap. Ha senki sem találja el, akkor az „igazsághoz”, legközelebb tippelő, vagy tippelők kapnak 1-1 pontot.
A játék addig tart, míg valaki össze nem gyűjti a győzelmet jelentő 15 pontot és ezzel a Snóbli bajnokává válik.
Jó szórakozást és sok sikert a játékhoz!

Ki a legjobb tippelő,
Vagy tán emberismerő?
Hamarosan kiderül,
Ha nem játszol egyedül!

Kell hozzá egy csöppnyi ész,
Na meg némi aprópénz,
Előbbi a fejekbe,
Utóbbi a kezekbe!

Aztán jön a trükkös rész!
Gondold át, hogy mit beszélsz!
Járasd jól az eszedet,
A pontokat szerezd meg!

Érezd magad szerepben,
A szerencse kísérjen,
Érj elsőnek a célba,
Légy a Snóbli bajnoka!

 

2019.08.05.

Print Friendly, PDF & Email

Kattintson egyet, hogy mennyire tetszett:

Kattintson a csillagokra!

Arány: 4 / 5. Értékelték: 8

Még nem szavazott senki 🙁 Legyen Ön az első 🙂

Köszönjük, hogy értékelte a bejegyzést!

Lentebb görgetve újabb olvasnivalókat talál!

A szerzõ köszöni, hogy olvasta szerzeményét! Ha tetszett, ossza meg másokkal és hívja meg ismerõseit, hogy legyenek õk is az oldal kedvelõi.

Figyelmébe ajánljuk: