magunkbolcsojeujsaghir scaled

A Magunk bölcsője

magunkbolcsojeujsaghirA Komárom-Esztergom megyei 24 órában 2023. December 07-én megjelent újságcikk.

Írója: Pöltl Zoltán

A magyarok eredettörténetét dolgozta fel az író

A Magunk bölcsője

Új könyvvel jelentkezett a karácsonyi dömpingre felkészülve az esztergomi író, Varga János Veniam.
A Magunk bölcsője vadonatúj mű szerzője ezúttal is a magyar őstörténethez nyúlik vissza, a friss művel – saját bevallása szerint – az ősi múltba, és a remélt jövőbe vezeti olvasóját.

Nemhogy csökkenne, de tovább nő a magyar ősiséghez, a magyarok őstörténetéhez, eredethistóriájához vonzódók köre. A téma önmagában is nagy lehetőségeket rejt a tudományos, a tudományhoz közeli, az attól távoli, illetve a különféle művészeti ágak letéteményesei számára. A témára fogékony közönség pedig falja a honfoglalás/hazajövetel körüli, előtti időkről szóló műveket. Varga János Veniam, esztergomi író-költő immár sokadik könyvét szenteli az ősmagyarság, magyarságeredet témájának, új kötete, a Magunk bölcsője is erről szól.

Vásárláshoz kattintson ide: MAGUNK BÖLCSŐJE

A MAGYAROK KÖNYVEI vásárlás itt

Ahogy már a cím is egy szójáték abban a tekintetben, hogy bizonyos kutatók, hívők úgy gondolják, hogy a Mag, mint nép, nemcsak hogy a magyarok ősváltozatát jelenti, de egyben az emberiség első, prehisztorikus időkből származó, az emberiség kezdetének népét jelöli. Ezért az elgondolásért nem kell nagyon távol mennünk, ugyanis például a csillagász, rockénekes Grandpierre Attila és az autodidakta kutató Golenya Ágnes is „ezen a térfélen játszik❞ a magyarok eredettörténetét illetően. (Megjegyzendő, hogy míg Grandpierre az érzésvilágnak alárendelt tudományosság széléig, addig Golenya a szíriuszi eredetelméletig merészkedik köteteiben.) Veniam így nyilatkozik honlapján új könyvéről: „A Magunk bölcsője a magyar történelemmel, és hittel átszőtt hazafias, magyaros költeményeken keresztül a mából az ősi múltba, és a remélt jövőbe vezeti olvasóját. A hazaszeretettel teli versek egy úttal magyarázattal is szolgálnak a tudásra vágyóknak, vagy éppen új ismeretekkel gazdagíthatják, de ritmusos tulajdonságaik miatt könnyedén dalként is életre kelthetők a tábortűz mellett.” A szerző hozzáteszi: „A könyv további érdekessége és különlegessége, hogy kettő az egyben kötet, mert fordított alakban, elölről kezdve és fordított irányban lapozva, a korábban használt ősi írásmódunk szerint, rovással is megtalálhatóak benne a Mag-árok népének versei, melyhez a segítségül szolgáló latin-magyar, székely-magyar ábécé ott szintén fellelhető.”

Az író-költő végül ezzel zárja gondolatait: „Magyarnak születni és magyarul beszélni olyan előny, amely segít megérteni a világot és elérni ezt a szintet. A magyarok állandó közös őshazája a Föld szíve, a Kárpát-medence, de bárhol, bárki magyarrá válhat, ha önmaga és az Öreg Isten is úgy akarja, ugyanis magyarnak lenni nem fizikai tulajdonság. Feladatunk éltetni és továbbadni magyarságunk, mely által mind boldogabban élhetünk egy ég alatt.”

Könyvbemutató:

A MAGUNK BÖLCSŐJE és a korábbi könyvek egyszerűen és könnyen megrendelhetők itt: KÖNYVEK

Print Friendly, PDF & Email

Kattintson egyet, hogy mennyire tetszett:

Kattintson a csillagokra!

Arány: 5 / 5. Értékelték: 7

Még nem szavazott senki 🙁 Legyen Ön az első 🙂

Köszönjük, hogy értékelte a bejegyzést!

Lentebb görgetve újabb olvasnivalókat talál!

A szerzõ köszöni, hogy olvasta szerzeményét! Ha tetszett, ossza meg másokkal és hívja meg ismerõseit, hogy legyenek õk is az oldal kedvelõi.

Figyelmébe ajánljuk: