Magunk nyomában újságcikk

Kiderülhet, hogy mi a magyar nép eredete, ősi mivolta és ezek története

Magunk nyomában újságcikk

A Komárom-Esztergom megyei 24 órában 2021. Szeptember 14-én megjelent újságcikk.

Írója: Pöltl Zoltán

 

Kiderülhet, hogy mi a magyar nép eredete, ősi mivolta és ezek története

 

Líra után ezúttal prózát alkotott az esztergomi Varga János

Magunk nyomában – Múltunk felfedezése címmel adta ki újabb kötetét az esztergomi Varga János Veniam, aki korábbi kiadványához hasonlóan ezt is szerzői kiadásban valósította meg. A könyv azok számára lehet érdekes, izgalmas, akik kedvelik a magyar őstörténet, illetve a magyar államalapítás témáját. A veniam.hu oldal tulajdonosát az augusztus 22-én megjelent kiadványával kapcsolatban kérdeztük.

Varga János Veniam a Magunk nyomában – Múltunk felfedezése című prózai műfajban megírt könyv kapcsán lapunknak elmondta, hogy szándéka szerint feltárja a magyar nép ősi és valódi mivoltát. A szerző hozzátette: „Ezt a könyvet az igény szülte, ugyanis az első kötet, A mag népe olvasói jelezték, hogy szívesen olvasnának még többet magunkról az én meglátásomban, az általam írt megfogalmazásban.” A folytatásban Veniam kifejtette, hogy „a Magunk nyomában című könyv, amely se nem előzménye, se nem folytatása A mag népe című kötetnek [a szerző korábbi, lírai műfajú könyve], ami elbeszéli a magyarok teljes történetét, hanem annak édes testvére, mely azt mondja el, miért és miként is alakult és lett olyan a magyarok története, a mi történetünk. Ez az újabb könyv, eddig ismeretlen összefüggésekre világít rá. Forrásai, csakúgy, mint az előzőé, ugyanazok, mint bármelyik más, a múltunk után eredő, nyomozó embernek, és én ideértem az ész, a szív és a lélek belső sugallatait is. Talán ennek köszönhetően több olyan új meglátás is van az alkotásban, melyek máshol nem olvashatóak, legyen szó például a tatárlakai leletről, a napkeleti bölcsekről, vagy I. István király aláírásáról.” Annak ellenére, hogy az író szerint tehát nem előzménye és nem folytatása korábbi munkájának ez a mostani, hozzátette, hogy „a két könyv egységet alkot, de bármelyikkel elkezdhető az igazi magunkkal való ismerkedés, múltunkba tett tér és időbeli utazás.” A könyvben többek között a szerző kielemzi az uralkodók pecsétjében lévő „esztergomi oroszlánok” jelképrendszerben betöltött szerepét, jelentését, a magyarok és magarok, a magyarok és kelták, a székelyek és ujgurok közti összefüggést, illetve külön fejezetben foglalkozik István király üzenetével, korszakának jelképei elemzésével, az egyetlen magyar alapítású rend, a pálosokkal, az ehhez valamelyest kötődő Pilis-hegység rejtélyeivel és végin a Mag-árok népe témakörrel.
Eddig ismeretlen összefüggésekre világít rá a könyv.

A szerző összegez:
A Magunk nyomában című könyv azon kiadványok sorát gyarapítja, melyekből egyre többet olvashatunk, s melyet avatott tudósok és hobbista történészek írnak. Veniam az új könyv zárszavában így összegez: „Ez a könyv arra a hihetetlennek tűnő igazságra próbál rávilágítani, hogy a mai magyarok valójában a kezdetet jelentő tudatra és hitre ébredt emberiség, a mag népének legfőbb örökösei, képviselői itt a Földön, s ideje lenne végre ehhez méltón élni és viselkedni. Visszaszerezni a tudást, majd újra jó példát mutatni az egész világnak. (…) Ez a könyv a múltunkról szól, de közben éppúgy a jelenről, sőt, e kettő következményeként még az ismeretlen jövőről is.”

MAGUNK NYOMÁBAN könyv rendelése itt
Könyvbemutató videó
Betekintés a könyvbe
Különleges kiadványok

Print Friendly, PDF & Email

Kattintson egyet, hogy mennyire tetszett:

Kattintson a csillagokra!

Arány: 4.9 / 5. Értékelték: 10

Még nem szavazott senki 🙁 Legyen Ön az első 🙂

Köszönjük, hogy értékelte a bejegyzést!

Lentebb görgetve újabb olvasnivalókat talál!

A szerzõ köszöni, hogy olvasta szerzeményét! Ha tetszett, ossza meg másokkal és hívja meg ismerõseit, hogy legyenek õk is az oldal kedvelõi.

Figyelmébe ajánljuk: