Küszöbön állunk

Küszöbön állunk

Küszöbön állunk

Jelenleg egy művészeti forradalom küszöbén állunk, mikor zajlik az átmenet minden alkotói ágazatban, amely végbe is fog menni.
A szobrokat nyomtatók fogják gyártani. A képeket gépek fogják festeni. A verseket, történeteket programok fogják írni. A filmeket csak számítógépes animációval fogják készíteni, és a zenét sem ember játssza majd. Egyelőre még mi generáljuk mindezt, és a kitalálóik is mi vagyunk. De ez a ”MI” szó hamarosan mást fog jelenteni! Egyre kisebb lesz a szerepünk, míg végül teljesen szükségtelenné válunk az alkotás folyamatához. Ez a fejlődés következménye.
De még nem tarunk itt. Ma még nem lesz a semmiből valami. Most még szükség van a szívre, észre és lélekre, tehát az emberre ahhoz, hogy létrejöjjön valamilyen művészeti alkotás. Úgy zajlik, egyszerűsödik az alkotás folyamatának változása, ahogy az emberiség fejlődik. Ez az egyszerűsítő folyamat megy végbe jelenleg is az összes művészeti ágban csakúgy, mint korábban. Legjobb példa erre a zene, melyben talán a legtöbb feltalálás és változás történt, legutóbb a hangokat utánozni képes szintetizátor és a zenei programoknak köszönhetően. Az ilyen hirtelen, azonnali hatású fejlődésnél, ugrásoknál mindig nagy a zúgolódás az addig abból jól élők köreiben. Az új eszközök kitalálásával az alkotás folyamata egyre több ember számára válik elérhetővé. Mint minden változás ez is kettős hatású. Korábban szinte csak azoknak a kiváltsága volt, akik tudtak valamilyen hangszeren játszani. Most már ez a feltétel nem szükséges. Ezt a képességet felváltja a kreativitás, ötletesség, érzék. Minden mást ki pótol a mesterséges intelligencia. Mindez előre vetíti azt is, hogy a későbbiekben az egyetlen ma még kellő komponens, az ember is egyszer majd szükségtelenné fog válni az alkotás folyamatához. Hogy ez rossz vagy jó lesz, majd eldöntik a jövő emberei.

Saját példák:
Vers:
A Veniam verseket, mind saját érzések, tapasztalatok és gondolatok alapján magam írom, ezáltal saját szerzeményeknek minősülnek.
Miután megszületik bennem az alapul szolgáló kulcsrészlet, egy tollal, vagy valamilyen digitális eszközzel feljegyzem, majd teljesen elkészítem.
Az írók közül egyre kevesebben készítenek így verseket. Inkább az erre szolgáló és alkalmas programokra bízzák a vers megírását. Mivel ezt én teljes egészében magam meg tudom csinálni, ezért nincs szükségem másra. Az, hogy igazi író írta-e a verset, szerintem nem befolyásolja a vers értékét. Én úgy gondolom, hogy az olvasói élmény és a végeredmény a lényeg. Hogy miként készül az mellékes az olvasók számára. Ez esetben csupán az lehet az érdekes, hogy igazából nem kell hozzá más, csak egy arra alkalmas ember. Manapság bárki készíthet verseket bizonyos programok alkalmazásával, ha van hozzá kedve.

Könyv:
A Veniam könyveket, mind saját ötletek alapján magam írom, és állítom össze, ezáltal saját szerzeményeknek minősülnek.
Miután megszületik bennem az ötlet, egy digitális eszközön magam készítem el.
Az írók közül alig, csak kevesen írnak így könyveket. Inkább az erre szakosodott kiadókra bízzák a munka nagy részét. Mivel ezt én teljes egészében magam meg tudom csinálni, ezért nincs szükségem másra, és így legalább valóban olyan is lesz, mint azt én szeretném. Az, hogy hányan dolgoznak egy könyvön, nagyban befolyásolja a könyv árát, miközben a jobb minőséget nem garantálja. Én úgy gondolom, hogy az olvasói élmény, a végeredmény, és a fogyasztói ár a lényeg. Hogy miként készül az mellékes az olvasók számára. Ez esetben csupán az lehet az érdekes, hogy igazából nem kell hozzá más, csak egy arra alkalmas ember. Manapság bárki összeállíthat könyveket bizonyos programok alkalmazásával, ha van hozzá kedve, és legyártathatja egy nyomdával.

Dal:
A Veniam dalokat, mind saját ötletek és elképzelések alapján magam készítem, a verseimből, ezáltal saját szerzeményeknek minősülnek.
Miután kitalálom milyen legyen, egy programmal valósítom meg.
A zeneiparban már nagyon sokan csak így készítenek dalokat. Gondoltam, ezt én is meg tudom csinálni a saját verseimmel, és valóban. Az, hogy nem igazi zenészek játsszák el, a célt tekintve nem von le az értékéből. Én úgy gondolom, hogy a zenei élmény és a végeredmény a lényeg. Hogy miként készül az mellékes a hallgatóság számára. Ez esetben csupán az lehet az érdekes, hogy nem kell hozzá egész stáb, együttes és drága stúdió. Manapság az ember otthon ilyen dalokat készíthet programok alkalmazásával, ha van hozzá érzéke.

Print Friendly, PDF & Email

Kattintson egyet, hogy mennyire tetszett:

Kattintson a csillagokra!

Arány: 5 / 5. Értékelték: 2

Még nem szavazott senki 🙁 Legyen Ön az első 🙂

Köszönjük, hogy értékelte a bejegyzést!

Lentebb görgetve újabb olvasnivalókat talál!

A szerzõ köszöni, hogy olvasta szerzeményét! Ha tetszett, ossza meg másokkal és hívja meg ismerõseit, hogy legyenek õk is az oldal kedvelõi.

Figyelmébe ajánljuk: