Válaszok

Válaszok

Válaszok
Mikor azt mondják nekem, hogy nyugodtabb lenne az életem, ha nem foglalkoznék a politikával, a különféle problémákkal, hiszen attól úgysem fog megváltozni semmi és azt kérdezik tőlem, hogy ennek ellenére mégis miért törődőm mindazzal, ami az országban zajlik, különösen, ha engem nem is érintenek azok a problémák közvetlenül? Erre az alábbiakat szoktam válaszolni:
 Mert én nem vagyok olyan gazdag, szívtelen, lelketlen, gonosz és önző ember vagy politikus, hogy erre képes legyek, és ne törődjek az országban történő igazságtalanságokkal, bajokkal, közös problémákkal, amelyek minket, egyszerű embereket sújtanak, akiket megtévesztenek, zsarolnak, kényszerítenek a törvények és a felettünk álló, belőlünk élősködő parancsuralmi rendszer létrehozói, dúsgazdag haszonélvezői, hatalmaskodó, beképzelt képviselői.
Mert együtt érzek minden rabszolgaként kezelt, csapdába ejtett honfitársammal, akik naponta áldozatul esnek a központi terrornak, bosszúnak és kárt szenvednek.
Mert én is egyre inkább érintett vagyok, minket is bármikor utolérhet a teljes baj, mivel nem számítunk védettnek, ki vagyunk szolgáltatva a rendszernek és bármikor elvehetik mindenünket, a normális élethez való jogainkat, méltóságunkat.
Mert nem vagyok képes homokba dugni a fejem és csendben várni és a bűnösök néma cinkosává válni.
Mert szeretem a hazámat és végtelenül fáj, ami benne történik.
Mert senki nem érdemli meg, hogy így bánjanak vele, különösen, ha nem szolgált rá és csak az a „bűne”, hogy még van valamije és nem hódolt be teljesen a rendszernek.
Mert emberként, magyarként, hívőként és versíróként úgy érzem ez is feladatom, kötelességem és remélem, nem feleslegesen teszem, de ezt majd az Isten és az utókor eldönti.
Valahogy így érezhetett Petőfi is, aki, ha hallgatott volna, szerintem ma nem is lenne Magyarország.
Szomorú, de itt tartunk, megint ide jutottunk.
Ezek után leszögezhetjük, hogy mindez nem politizálás, hanem jogos társadalmi önvédelem, mivel a politika, a rendszer beleavatkozik a mindennapi magánéletünkbe, sorsunkba, megszabja mit és hogyan tehetünk, tehát így kényszerít, ha nem foglalkozom vele, akkor sem élhetünk nyugodtan.
Hát tömören és lényegében ezért foglalkozok a tüntetésekkel, sztrájkokkal, engedetlenségekkel, ellenállással, kilakoltatásokkal, fenyegetésekkel, megtorlásokkal.
Mert mindenki egyért, egy mindenkiért, mindegy, hogy jobb vagy baloldali, egy nemzet vagyunk és maradjunk is az!
 Ezek után általában már nem kapok vissza semmilyen reakciót a válaszaimra, ami talán nem is rossz előjel és én azt remélem, hogy mindez elgondolkodtatja és talán még fel is ébreszti valamelyest a kérdezőt az érdektelenség hamis álmából.

Köszönöm a szíves figyelmet!

Varga János Veniam

Ajánlott olvasmányok:

A következő évek
Helyzetjelentés 2023
A mában
A bűvész
Nálunk már
A „király” valódi beszéde
Toboroz
Rezsimcsökkentés
Ami számít
Vagy
Népszámlálás
Készül
Az egyetlen út
Mi folyik
Tisztelt állam
Lakosságcsere
Foglyok vagyunk
Nem háború
Itt az idő
Elegünk van
Valamit mondanak
Veszélyes tíz év
Kiáltsuk ki
Forr a dalom
A rendszerszolga
Nem tanultok
Mit akar a nemzet
Egyik kutya, másik eb
Üzenet a nemzetnek
Elmaradt forradalom
Petőfivé lenni

Alternatíva Mozgalom

 

Print Friendly, PDF & Email

Kattintson egyet, hogy mennyire tetszett:

Kattintson a csillagokra!

Arány: 5 / 5. Értékelték: 6

Még nem szavazott senki 🙁 Legyen Ön az első 🙂

Köszönjük, hogy értékelte a bejegyzést!

Lentebb görgetve újabb olvasnivalókat talál!

A szerzõ köszöni, hogy olvasta szerzeményét! Ha tetszett, ossza meg másokkal és hívja meg ismerõseit, hogy legyenek õk is az oldal kedvelõi.

Figyelmébe ajánljuk: