Menü Bezárás

Alternatíva Mozgalom

Alternatíva Mozgalom

Bevezető
Ne politizálj!
Elég sokan tanácsolták már ezt nekem, csakhogy mindig is tévedtek velem szemben azok, akik azt hitték, hogy épp azt teszem! A látszat ellenére most sem fogok politizálni, tehát nem foglalok állást semmiben, hanem magát a politikát, mint tudományt kívánom hozzásegíteni a magam módján ahhoz, hogy megjavuljon. Ugyanis, ha valami nyilvánvalóan nem jó, vagy hibásan működik, akkor azt nem elég csupán hangoztatni, kritizálni és elégedetlenkedni miatta, hanem megfelelő megoldási javaslatokat is kell tenni, annak érdekében, hogy helyreálljon, esetleg megújuljon! Bennem már jó ideje ért a gondolat és az érzés ennek érdekében, eme fontos téma kapcsán, s bár még nincs minden az apró részletekig kidolgozva és ez már legyen a többi hasonlóan jót akaró, gondolkodó dolga, de igen is hiszem, hogy az alábbiak lehetnek egy új, jobb korszak kezdetének alapjai!

Az Alternatíva Mozgalom, egy teljesen független, pártatlan, önálló, egyszemélyes civil kezdeményezés, amely alapjaiban más az eddig ismert valamennyi ország megváltó megoldási javaslattól!
Az Alternatíva Mozgalom egy új irányt és egyben kiutat kíván mutatni a jelenlegi súlyos magyar társadalmi és morális válságból, melyet a politikusok okoztak és egyúttal új, valódi lehetőséget kíván teremteni az egész magyar nemzetnek arra, hogy végre létrejöhessen a pártatlan, független, egységes, igazságos és békés szabad Magyarország.

Alapító okirat!

2018.10.06.-án a hazaszeretettől vezérelve és megelégelve a politika által előidézett, nemzeti megosztottságot és az abból fakadó, országon belüli fokozott feszültséget, haragot, belső ellentéteket, melyek minden téren mérgezik és bomlasztják a magyar társadalmat, az emberek közötti kapcsolatokat, ezennel életre hívom, megalapítom az Alternatíva Mozgalmat és írásban rögzítem az egyetlen és világos célját, amely a következő:
Egy új, törvényes és igazságos alapfeltételek szerint megreformált demokratikus választási rendszer leírása, megismertetése, majd bevezetése a népakarat által, mely révén végre ténylegesen megvalósulhat egy a valódi egységben, igazságosan, függetlenül, pártatlanul, felelősen, más érdekektől mentesen képviselni tudó össznemzeti új magyar országgyűlés és az országot egységben irányító apparátus!
Az Alternatíva Mozgalom az egyenes út a jobb jövőbe, az erkölcsi megtisztulás és fejlődés felé!

Kijelentem, hogy a mozgalom léte, célja és a pontokba szedett akaratok, nem sértik az ország érdekeit és szándékai szerint nem irányulnak a jelenlegi törvények, az állam és az alkotmány ellen, hanem éppen ellenkezőleg! Azokat megújítani, helyreállítani és megerősíteni kívánja!

Az Alternatíva Mozgalom, minden Magyar ember érdekében, a magyar választási rendszer teljes reformját, újjászületését kívánja elérni és még pár más jobbító változtatást az alábbiak szerint:

1.
Szülessenek és lépjenek érvénybe új és szigorú törvények, melyek rögzítik és biztosítják a továbbiakban leírt új választási módszer és rendszer mikéntjét, menetét, keretét, feltételeit, tisztaságát, erkölcsösségét, és valóban köteleznek mindezek teljes betartására, majd alapjaiul szolgálnak a mindig megújuló igazi magyar országgyűlés megszületésének!

2.
Rendezzenek új egyfordulós, a parlamenti képviselőszámmal megegyező országon belül és kívül is egyéni választókörzetekre osztott parlamenti választásokat, és vele egyidejűleg, településenkénti önkormányzati-polgármesteri választásokat is melyeken a legalább ötven százalékot elérő jelölt szerez automatikusan mandátumot, megbízást és ezzel kap bizalmat a nép által, mindig öt évre! Amennyiben nincs meg ez az arány akkor az öt évet, időarányosan kell elosztani a három legtöbb szavazatot kapott induló között.

3.
A választásokon kizárólag független, politikailag pártatlan jelölt indulhasson!

4.
Minden jelöltnek csak a saját, egyéni politikai és szakmai programjával szabadjon indulnia, melyet írásban kell rögzítenie és közérthető módon közzé tenni, majd teljes felelősséggel vállalnia a külön erre megírt és elfogadott új és szigorú kötelező büntetőjogi törvények szerint!

5.
A választási kampány időszakára jöjjenek létre külön erre a célra új, mindenki számára elérhető médiacsatornák és felületek, (televízió, rádió, internet, újság) továbbá legyenek helyi rendezvények, ahol minden jelölt egyenlő arányban kapjon kizárólagos módot a bemutatkozásra és programjának folyamatos ismertetésére! Minden másféle kampánytevékenység legyen tilos! Ennek révén valóban teljesülnének a szavazók számára a teljes és normális tájékozódás feltételei és lehetőségei.

6.
Vezessenek be egy új, szigorú, pontos, egységes, modern szavazási módot a választásokon, amely biztosítja az összes leadott voks érvényességét, valódiságát és hitelességét. Ennek érdekében lehetnének egyénre szabott elektronikus szavazókártyák.

7.
A nem a mai Magyarország területén élő, magyar állampolgárok is csak a saját lakóhelyük szerinti választókörzetekben indulókra szavazhassanak, akik majd így méltóképpen képviselhetik az érdekeiket.

8.
A mai Magyarország területén élő állampolgárok számára legyen kötelező a részvétel, de a szavazólapon legyen választható a tartózkodó szavazat is, amely ha végeredményben többséget nyer, akkor meg kelljen ismételni a körzetben az adott választást!
Ez biztosítaná a jelöltekkel szembeni elégedetlenség kinyilváníthatóságát!

9.
Az így megválasztott és megalakult új országgyűlés tagjai rövid időn belül kötelesek legyenek maguk közül kiválasztani az államapparátus tagjait, beleértve az ország elnökét is, a már leírt választási feltételek és mechanizmus szerint, ha szükséges, legfeljebb három fordulóban!

10.
Az országot vagy az egész magyar népet súlyosan érintő kérdésekben, legyen kötelező a népszavazás!

11.
Szűnjön meg a mentelmi jog, a képviselőknek túlzottan biztosított kiváltságok és költségtérítések!

12.
A miniszterelnöki és a köztársasági elnöki pozíciót vonják össze!

13.
Az újonnan megalakult, egységes Magyar össznemzeti országgyűlés legelső és mindenkori megszabott feladata az kell legyen, hogy megtalálja a közös hangot, a legjobb megoldásokat, helyreállítsa az országon belüli nyugalmat, megteremtse és őrizze a békességet és folytassa az új helyes utat a szebb és boldogabb közös jövőbe!

Ezennel társadalmi vitára bocsájtom az itt leírtakat, felajánlom a lehetőségek szerinti megvalósításra és a részletek kidolgozására minden magyar ember számára!

“Bár ne csak a külvilággal szemben lenne képes összefogni a magyar nemzet, hanem legalább egyszer végre önmagáért is!” Veniam

 

2018.10.06.

Print Friendly, PDF & Email

Kattintson egyet, hogy mennyire tetszett:

Kattintson a csillagokra!

Arány: 5 / 5. Értékelték: 3

Még nem szavazott senki 🙁 Legyen Ön az első 🙂

A szerzõ köszöni, hogy olvasta szerzeményét! Ha tetszett, ossza meg másokkal és hívja meg ismerõseit, hogy legyenek õk is az oldal kedvelõi.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Figyelmébe ajánljuk:

Kosár tartalma:
Nincs termék a kosaradban!
További termékek
0