Ki vagy?!

Ki vagy?!

 

Hát mit gondolsz, ki vagy te?!
Soraim közt fürkészve
Bambán bámulsz előre
Mint aki épp idefigyel!

Úgy érzed tán okos vagy?
Mert szereztél diplomát?
Azt hiszed már hívő vagy?
Hisz feszület emblémád!

Gondolod kész Anya vagy?
Mert úgy szólít gyermeked?
Képzeled már ismert vagy!
Hisz emlegetik neved!

Állítod, te fontos vagy,
Mert teszik amit akarsz!
Elsírod, hogy szegény vagy,
Hisz a kórházban sorvadsz!

Kívül kürtöl külsőd,
Mily vonzó önző vagy!
Belül büszke belsőd,
Rátarti Magyar vagy!

Tanár, Diák, Nyugdíjas,
Erdész, Lelkész, egyre megy,
Az igazság nem irgalmas
Hazugság az életed!

Mit képzelsz, mi vagy te?!
Cseppje a tengernek?!
Ketyere kereke?!
Temploma léleknek?!

Fejlődés csúcsa?!
Idegen teremtmény?!
Istennek csúfja?!
Véletlen eredmény?!

Vágyálmot varázsol,
Kitalál az agy,
Szab-varr és kovácsol,
Megmondja ki vagy!

Hisz, érez és gondol,
Képzeleg az ember,
Félreért és kohol,
Önmagára nem lel!

Nem lehetsz senki!
Nem vagy te semmi!
Lidérces látomás
Üres vagy! Ennyi!

 

2012.09.21.

 

Értékelje a verset, hogy mennyire tetszett: 
Még nincs értékelve

Hozzászólások

No Avatar
Erika (nem ellenőrzött) on 2014. július 17. 18.57

Köszönöm, hogy megmutatta ezt nekem :)
Megdöbbentő számomra , hogy itt az Ön sorai közt olvasom ismeretlenként a saját gondolataim , látásmódom, érzelmeim miközben a köröttem élők nem értenek engem .
Szerintük nem vagyok erre a világra való és én vagyok számukra , ahogy ők neveznek az 1 százalékos ember aki áll egy több milliós tömeggel szemben és mégsem sodródik velük . Az egyetlen barátnőm kifejtette egyszer egy baráti beszélgetés közben miszerint én egy fa vagyok szerinte aki áll rendületlen egy emberfolyam sodrásában .Az emberek körbejárhatnak, megpihenhetnek nálam,,akár körbepisilhetnek, leköphetnek, de meg is ölelhetnek vagy akár beszélhetnek is hozzám kiöntve örömüket bánatukat , de én akkor is csak maradok egy helyben faként és teszem a dolgom aminek rendeltek . Vagyok, maradok, fejlődök és csak adok, így vagy úgy , de adok anélkül, hogy cserébe bármit elvárnék. Furcsa az embernek ilyen szavakat hallani egy olyan embertől aki a legközelebb áll hozzá .
Most megosztok Önnel valamit ami világosan visszaadja az Ön sorai tartalmát is .
Eme pár sor Öntől kifejezi világosan mennyire elvesztették az emberek az önvalójukat .
A tárgyi világra irányuló alapállásba helyezkednek az emberek és így másoknál keresnek támogatást és jóváhagyást. Gondolkodásuk és viselkedésük így mindig elébe vág a válasznak. Aggódásra és félelemre alapul,,, a külső dolgok uralásának kényszere és a külső helyeslésre találás vágya irányítja őket..
A tárgyi világra irányulásban a belső támpont saját énjük. Énjük azonban nem az, akit valójában hisznek Ez az énjük csupán én-képük, társadalmi maszkjuk, szerep, amelyet játszanak (az életükben). Ez a külső helyeslésből táplálkozik, uralkodni akar és hamis erő tartja életben, mivel félelemben él.
Valódi Önvalónk, szellemünk, lelkünk - teljesen szabad mindezektől. Védett a bírálatokkal szemben, nem keltenek benne szorongást az élet próbatételei és nem érzi magát senkinek alárendelve. Ugyanakkor mégis alázatos és mások felettinek sem érzi magát .
A tárgyi világra irányulásból fakadó erő ezzel szemben hamis erő. Mivel az énre alapul, csak addig tart, amíg jelen van a tárgy, amire irányul. Egy társadalmi tisztség vagy méltóság - például egy ország vagy testület elnöki szerepköre -, vagy a sok pénz csak addig ad erőt, amíg a méltóság vagy a pénz tart. Az énre alapuló erő csak annyi ideig hat, amíg ezek a dolgok támogatják. Amint elmúlnak, az erő is elillan.
Egyszóval az emberek a külvilágnak akarnak megfelelni és amíg kapják a visszaigazolást onnan addig érzik csak, hogy élnek :( , pedig ha tudnák, hogy ez nem is az élet .
Valószínűleg ezért is nem találtak be ezek a sorok Öntől másoknak , mivel ezekben a sorokban nem visszaigazolást kaptak a " hüleségükhöz" , hanem amolyan orrotokra pöccintem mivé lettetek és ez kellemetlen, mert az igazság nyers , de őszinte .
Mindenesetre nagyon örülök, hogy rátaláltam eme kis oldalra :)
Már azt hittem egyedül vagyok a gondolataimmal és sokszor feltettem magamnak mostanában a kérdést : Te Erika nem lehet , hogy te csinálod rosszul? mert nem lehet hogy mindenki ugyanazt mondja , teszi , nem tévedhet ennyi ember .... néha ez szörnyen rossz érzés :( és mégsem tudok kibújni a bőrömből , hiszek az őszinte szavakban és hiszek a tiszta feltétel nélküli szeretetben , sőt csak ebben hiszek , mert csak így lehet Élni igazán , mert ez az Élet , erre teremtődtünk és okkal.
Bocsánat a sok sok sorért .

No Avatar
Veniam on 2014. július 17. 21.21

Kedves Erika!

Hálás vagyok amiért tökéletesen kifejtette a vers eredeti üzenetét, lényegét ,mondanivalóját mindamellett, amit véleményem szerint helyesen igaznak gondol a téma kapcsán!

KÖSZÖNÖM!!!