Találkozás

Találkozás

 

Ahogy éppen áttérőben voltam a Széchenyi téren és azon gondolkodtam, mit és hol kell majd elintéznem, hirtelen sejtelmes kopogást hallottam magam előtt a kövezeten.
Mikor felnéztem, egy pár tűzpiros, csinos kis csizma tipegett, benne fekete nadrágban feszülő formás női lábak, melyek egy tökéletes popsiban egyesültek.
Elidőztem a hölgy mögött, és szinte már követni kezdtem, megfeledkezve minden aznapi feladatomról. Megigézett a karcsú teste, ringatózó csípője, melyet bármely nő megirigyelhetett volna.
Ahogy a szőke copfja hátul huncutul hintázott, arra gondoltam, meg kellene szólítanom, mert érdekelne mit is szólna hozzá, amikor váratlanul, hirtelen megfordult és a meglepően kellemes igazság elém tárult.
Ismertem a hölgyet korábbról.
De most teljesen más volt, mint akkoriban.
Csodaszép.
Rám nézett és ezt mondta: - Szia Jani! Örülök, hogy látlak.
- Én is kedves. - feleltem neki természetesnek látszódva.
Aztán beszélgetni kezdtünk és kiderült, mindig is tetszettem neki, de valójában sose mert kikezdeni velem. Ekkor én azt válaszoltam, hogy én meg sose mondtam volna igent neki, úgyhogy jól tette.
- És most?- kérdezte csábítóan.
Ekkor láttam csak azt, hogy micsoda gyönyörűség áll velem szembe és most felajánlja magát nekem.
Mindent láttam előre.
A ránk váró szenvedélyes szerelem, állandó vágyakozás és örök felejthetetlenség ígéretét. Sugárzott, áradt belőle milyen energikus, természetes, üde és lendületes teremtés.
Rájöttem ez már talán túl sok lenne nekem, ezért elköszöntem tőle amit ő megdöbbenve vett tudomásul.
Kisvártatva utánam jött és unszolására elmondtam neki mindent, amit előre láttam abban a gyönyörű két zöld szemében.
Ekkor egy könnycsepp gyűlt össze a tekintetében, amit én nagy gondossággal emeltem le talán e világ legszebb szempilláiról.
Ő pedig, megfogta a kezemet, és úgy szorította, mint aki soha többé nem akarja elengedni.

Vége.

 

2012.12.12.

 

Értékelje a verset, hogy mennyire tetszett: 
Átlag: 4.5 (1 szavazat)

Hozzászólások

No Avatar
Mozaik Művészpáholy (nem ellenőrzött) on 2013. december 29. 12.38

Ebbe a történetbe botlottam.:) Különben van ilyen. Teljesen életszerű. Kivűlállóként úgy gondolom, korrekt magatartás a férfi részéről. Nem azt mondja, hogy nem lenne kedvére való a dolog, de tudja a következményeket,- amiket csak ő tud- s felelősséggel a nő iránt, bele sem megy a kapcsolatba. A nő részéről nem egy boldogító dolog, de korrekt eljárás felé. Én ezt olvastam ki a történetből.
Nagyon képszerűen megírt helyzetkép.
Köszönöm, hogy olvashattam.